نهال کاج

نهال کاج نهالستان آرتین نهال.زیستگاه اصلی کاج استرالیا میباشد. استفاده در فضای سبز، پارک ها، بلوارهای شهری، بادشکن، درخت کریسمس میباشد. درخت کاج  دارای دانه های معطر است که خوراکی بوده و حاوی ویتامین های A و C می باشد.برای کسب اطلاعات بیشتر و نحوه خرید نهال کاج به شماره زیر پیام دهید یا از طریق واتس آپ با ما در ارتباط باشید ، کارشناسان ما در کمترین زمان با شما تماس خواهند گرفت.

فردین محمدزاده        09141812003آیدین محمد زاده        09143221260

افزودن به علاقه مندی ها
افزودن به علاقه مندی ها
توضیحات

نهال کاج نهالستان آرتین نهال،نهال کاج بومی ایران، افغانستان، پاکستان و روسیه میباشد .زیستگاه اصلی کاج استرالیا میباشد. استفاده در فضای سبز، پارک ها، بلوارهای شهری، بادشکن، درخت کریسمس میباشد. درخت کاج  دارای دانه های معطر است که خوراکی بوده و حاوی ویتامین های A و C می باشد.

برای کسب اطلاعات بیشتر و نحوه خرید نهال کاج به شماره زیر پیام دهید یا از طریق واتس آپ با ما در ارتباط باشید ، کارشناسان ما در کمترین زمان با شما تماس خواهند گرفت.

فردین محمدزاده        09141812003

آیدین محمد زاده        09143221260


معرفی

نهال کاج، درختی مخروطی است که تنه آن به رنگ قهوه ای تیره است. روش کاشت با بذر ساده ترین روش تکثیر نهال کاج است. برگ های سوزنی آن، انبوهی زیبا از رنگ سبز تیره است که چشم همگان را به خود خیره می کند.درخت کاج در فضاهای بسیاری مانند پارک ها، حیاط خانه ها و جنگل ها دیده می شود.کاج از خانواده بازدانگان است که از کهن ترین گیاهان روی زمین هستند.

کاج ها و سرو ها شاید از نظر ظاهری خیلی شبیه به یکدیگر باشند و گاهی ممکن است آنها را با هم اشتباه بگیرید . اما سروها جز درختان کاج نبوده و دارای ساختار متفاوتی هستند . برگ های درخت سرو دارای انشعاب هستند ، در صورتی که برگ های درخت کاج ، سوزنی شکل به نظر می رسند .

میوه درخت کاج مخروطی شکل هستند ،  دارای پولک و رنگ قهوه ای است که دانه هایش بین این پولک ها قرار دارند . میوه درخت سرو ، دایره ای شکل است و هسته ها یا همان دانه هایش درون این دایره قرار گرفته است . کاج را نمی توان هرس کرد ولی سرو هرس پذیر است . ویژگی های بارزی که هر دوی این درختان دارند به این شکل است که شما هیچ گاه این دو گونه از درختان را بدون برگ مشاهده نمی کنید.

مزایای درخت کاج

  • صمغ درخت کاج برای از بین بردن خلط سینه و جذب مخاط بینی مفید می باشد .
  • صمغ درخت کاج برای رفع درد سیاتیک ، دردهای عصبی ، دردهای رماتیسم موثر است .
  • میوه ی درخت کاج در بهبود بیماری های چون سنگ کیسه صفرا ، بواسیر ، درد مفاصل و … کاربرد دارد .
  • عصاره میوه ی کاج برای جلوگیری از سنگ کلیه مفید است .
  • دانه های کاج سرشار از کربوهیدارت ، آهن ، پروتئین ، مس ، پتاسیم ، منیزیم  ، فیبر ، فسفر ، تیامین یا ویتامین B۱، نیاسین یا ویتامین B۳ ، ویتامین B۱۲ و ویتامین E می باشد .
  • مصرف دانه ، سطح کلسترول خون را کاهش می دهد .
  • برای پیشگیری از پروستات دانه ی کاج مصرف کنید .
  • مصرف دانه های کاج ، سلامت قلب را تضمین می کنند .
  • مصرف دانه درخت کاج باعث بهبود در بینایی و سلامت چشم می شود .میوه کاج کاهش اشتها و وزن موثر است
  • تنگی نفس و جراحات سینه، زکام، کرم روده، زخم معده و روده و همینطور مشکلات جنسی نیز با این میوه درمان میشوند.
  • از میوه کاج چلغوز در طب سنتی استفاده می شود.

خواص چوب کاج

چوب درخت کاج یک چوب نرم شناخته می‌شود. نرم بودن چوب درخت کاج به این معنی نیست که قابل استفاده نیست و مقاومت خوبی ندارد، بلکه نسبت به چوب‌های با تراکم بالا مانند بلوط از تراکم و جرم مخصوص کمتری دارد. چوب کاج مقاومت بالایی در برابر شوک و تنش دارد به همین دلیل در صنعت مبلمان از آن استفاده می‌شود.

چوب کاج به خاطر طعم و خاصیتش، موردعلاقه هیچ حشره‌ای نیست و نگران استفاده از آن در مناطق مرطوب نخواهید بود.

همان‌طور که می‌دانید استفاده از چوب کاج محدود به بازار ایران نیست و حتی در کشورهای اروپایی هم مورد استفاده قرار می‌گیرد. البته چوبی که در هر کشوری به‌غیراز ایران استفاده می‌شود، به‌مراتب باکیفیت‌تر از چوبی هست که در ایران استفاده می‌شود.

چوب درخت کاج یک چوب سبک و درعین‌حال قوی و خوش کار است. در گذشته از این چوب برای ساخت دکل کشتی استفاده می‌کردند. چون این چوب در برابر آب و پوسیدگی مقاومت خوبی داشت. حتی در صنعت راه‌آهن هم برای ساخت واگن قطار استفاده می‌شد.

تکثیر درخت کاج از طریق کاشت بذر

تهیه بذرها

یکی از ساده ترین روش های تکثیر درخت کاج از راه کاشتن بذر است. برای این کار کافی است میوه (مخروط) مناسبی از کاج را انتخاب کنید. بهتر است مخروط انتخابی پوسته قهوه ای رنگ داشته و فلس های آن هنوز بسته باشند. مخروط های باز بیشتر بذر هایشان را رها کرده اند و استفاده از آن ها مناسب نیست. همچنین میوه های سبز و نرسیده هنوز دارای بذر نیستند و نمی توان از آن ها استفاده کرد.

آماده سازی بذرها

بعد از این که مخروط ها را از درخت جدا کردید بهتر است آن ها در مکانی گرم و با تابش مستقیم آفتاب قرار دهید. با قرار دادن میوه ها در معرض آفتاب رطوبت اضافی آن ها خارج شده و فلس ها کم کم باز می شوند. بعد از باز شدن فلس ها می توانید بذرها را از لابه لا ی فلس ها خارج کنید.

توصیه می شود پس از خارج کردن بذرها از میوه، آن ها را چند هفته در کیسه ای حاوی کمپوست مرطوب داخل یخچال قرار داده تا به جوانه زنی بهتر بذرها کمک کند. پس از این دوره بذرها را یک شبانه روز در آب مقطر قرار دهید. بعد از آن بذرها را به یک دستمال مرطوب منتقل کنید و در مکانی دور از تابش آفتاب قرار دهید. توجه کنید که دستمال تا هنگام جوانه زدن بذرها همواره مرطوب بماند.


بعضی از بذرها برای جوانه زنی نیاز به دوره های کوتاه مدت سرما دارند. بنابراین شما باید ۵ تا ۳۰ روز صبر کنید و اگر بذرها جوانه نزدند می توانید آن ها را چند هفته در محیط سرد مانند یخچال نگهداری کنید تا برای جوانه زدن آماده شوند. بعد از ۲ تا ۳ هفته بذرها را دوباره به دستمال مرطوب منتقل کرده و منتظر بمانید تا جوانه ها پدیدار شوند.

بذر کاج عموما به حدود ۳۰ تا ۶۰ روز آماده سازی نیاز دارد که این مدت زمان با توجه به شرایط آب و هوایی محیط متغیر است. بهتر است بذرها را ابتدا در گلدان بکارید و بعد از یکسال به فضای باز منتقل کنید.

کاشتن بذرها

پس از جوانه زدن بذرها آن ها را  در عمق حدود ۲ سانتی متری خاک بکارید. خاک مورداستفاده می تواند مخلوطی از پیت ماس، ورمی کمپوست و شن باشد. قبل از کاشتن بذرها ابتدا خاک را به طور کامل آبیاری کنید و بگذارید تا آب آن برود. پس از خروج آب اضافه از خاک، بذرها را بکارید.

شما می توانید دانه های کاج را در پاییز خارج از منزل کشت و  اجازه دهید بطور طبیعی در طول زمستان دوره خفتگی را بگذارنند و در بهار بذرها شروع به جوانه زدن کنند.

اگر دانه ها نیاز به دوره سرمایی دارند میتوان دانه ها را در یخچال نگهداری و سپس بذر را خارج از گلخانه در فصل بهار(بعد از آخرین یخبندان)کاشت.

می توانید دانه ها را در یخچال سرمادهی کرد و سپس در گلخانه دانه ها را درون سینی نشاء کاشت و  نشاء ها را  در فصل بهار به زمین اصلی انتقال داد.

بسیاری از بذرها برای جوانه زدن نیاز به دوره های سرمایی و گرمایی دارند.دوره گرمایی را قبل از دوره سرمایی برای نرم کردن پوسته انجام می دهند و این امکان را می دهد تا جنین بالغ شود.

دانه های کاج را در ظرف مخصوصی ریخته و آب کمی جوش(۶۰تا۸۰ درجه سانتیگراد)روی آن ها بریزید تا زمانی که بذرها در آب غوطه ور شوند و به مدت ۲۴ ساعت آنها را در آب نگهداری کنید.سپس برای دوره سرمایی دانه ها را لایه دستمال سفید استریل بگذارید.

دستمال داری دانه را درون پلاستیک زیپ دار که درون آن را با تورب خزه پر کرده ایم بگذارید و مقداری خزه روی آن بریزید و به روی ان ها آب بپاشیدتا کاملا خیس شوند  و سپس زیپ پلاستک را محکم ببندید تا هوای خارج وارد محیط نشود.بسته به نوع گونه کاج در مدت زمان های مختلف آن ها را در درون یخچال در دمای(۵تا۷درجه سانتیگراد) نگهداری کنید.

نکات بعد از کاشت بذرها

توجه کنید که برای رشد جوانه ها باید آن ها را به طور منظم آبیاری کنید. آب و هوای مطلوب درخت کاج هوای مرطوب و خنک می باشد. نورهم نباید مستقیم باشد و بهتر است گلدان ها را در مکانی دور از تابش مستقیم آفتاب و نسبتا سایه قرار دهید. بعد از رشد جوانه ها به مدت ۱ تا ۲ سال می توانید آن ها را به فضای باز منتقل کنید و با توجه به نوع گونه ی کاج مراقبت های لازم آن را به عمل آورید.


توجه کنید که شرایط مطلوب بیشتر انواع کاج، نور زیاد و آبیاری منظم است. بعضی از بذر ها ممکن است در طول سرمادهی جوانه زده باشد پس نگران نباشید این یک امر طبیعی است.بذرها را از درون یخچال بیرون بیاورید و در بستر کشت مناسب بکارید.

برای ریشه دهی بهتر و رشد خوب گیاه باید سینی نشاء عمیق باشد و بستر کشت را از(۸۰%پوست تنه درخت کاج و ۲۰%پیت ماس باشد این بهترین بستر کشت آزمایش شده است)ولی میتوان از ترکیب کوکوپیت+پیت ماس+ورمی کمپوست+شن درشت هم استفاده کرد.بعد از تهیه بستر کشت ، آن را بطور کامل آبیاری کنید و صبر کنید تا  آب اضافه از بستر خارج شود. بعد از مرطوب شدن خاک بذرها را در عمق ۲/۵ تا ۲ سانتیمتری بکارید.

نور :

برای بهترین شرایط رشد نیاز به نوری بسیار بالا دارد .میزان نور مناسب درخت کاج ۶ ساعت در روز می باشد .

آبیاری :

به آبیاری منظم و متوسطی برای رشد خود نیاز دارند ، هر ۷ الی ۱۰ روز یک بار می توانید درخت را آبیاری نمایید.

خاک :

در هر خاکی می توانید بکارید . خاک هایی نظیر خاک باغچه ، شن و ماسه و … رشد بالاتری دارند .

کود دهی و تقویت :

به کود خاصی نیاز ندارد چرا که نیاز خود را از طریق ریشه های خود در عمق خاک به دست می آورند .

از کد های تخفیف های آرتین نهال در اینستاگرام استفاده کنید!

اطلاعات بیشتر
قیمت

نوع تکثیر

سال باردهی

نقد وبررسی

اولین کسی باشید که نظر میدهید: “نهال کاج”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

امتیاز شما:

کلیه حقوق مادی و معنوی متعلق به آرتین نهال است

مشخصات تماس

  • میاندوآب ، کوی رابری 
  • 0440000000
  • 09141812003
  • artinnahal@gmail.com