'img-fluid') )*/ ?>

نهال گلابی آنجو نهالستان آرتین نهال  بسیار مغذی می باشد و در مصارف آشپزی به صورت تازه خوری و خام به کار میرود، همچنین گیاه آن مقاوم به سرما میباشد و فصل برداشت آن در ایران اغلب در اواخر شهریور ماه می باشد.

برای کسب اطلاعات بیشتر و نحوه خرید نهال گلابی آنجو به شماره زیر پیام دهید یا از طریق واتس آپ با ما در ارتباط باشید ، کارشناسان ما در کمترین زمان با شما تماس خواهند گرفت.

فردین محمدزاده        09141812003

آیدین محمد زاده        09143221260


معرفی نهال گلابی آنجو

گلابی آنجو از دسته گلابی های اروپایی کوتاه قد با ترکیب بافت و شکل کره مانند است، از خصوصیات بارز گلابی آنجو مزه خوشایند، عطر و طعم دلپذیر آن در هنگام رسیدن می باشد؛ مبدا گلابی آنجو کشور فرانسه بوده و این گیاه در زیر گونه علمی  pyrus communis قرار دارد، این گلابی به دو نوع رنگ سبز و قرمز میباشد و از بارزترین مشخصات گلابی آنجو این است که در زمان رسیدن تغییر رنگ جزئی به خود میگیرد.

باید در زمان خرید نهال گلابی آنجو به این نکته توجه داشته باشید که این رقم گلابی خود بارور نیست و گیاه نیاز به گرده افشانی برای رشد و بارور شدن دارد.

عمر اقتصادی این گونه در حدود 30 الی50 سال می باشد، گلابی آنجو جزء نهال های اصلاحی پرمحصول است که از سال اول کاشت محصولش به بار مینشیند، در صورتی که خوب پرورش یابد و در زمان درست برداشت شود، تا 7 ماه قابل نگه داری در انبار میباشد.

گلابی آنجو بسیار مغذی می باشد و در مصارف آشپزی به صورت تازه خوری و خام به کار میرود، همچنین گیاه آن مقاوم به سرما میباشد و فصل برداشت آن در ایران اغلب در اواخر شهریور ماه می باشد.

اسامی مختلف و تاریخچه  نهال گلابی آنجو

گلابی آنجو به صورت ساده به نام Anjou یا D’Anjou صدا زده می شود، ولی نام کامل این گلابی لذیذ با ریشه فرانسوی Beurre D’Anjou می باشد، Beurre  در زبان فرانسه به معنی کره است، این نام نشأت گرفته از ظاهر کروی آن می باشد، از نظر گیاه شناسی نیز در طبقه بندی Pyrus Communis  است و گونه اروپایی و عضو خانواده Rosaceae است.

منطقه رشد آن در دره ای در غرب فرانسه به نام Loire بوده است، البته ناگفته نماند که به روایتی دیگر اصالت این گلابی به بلژیک نیز میرسد و ظهور و معرفی آن در سال 1842  بوده است، گلابی آنجو در اوایل قرن 19 به انگلیس به نام Beurre D’Anjou  معرفی شد . در اواسط قرن 19 نیز توسط سرهنگ Marshall P. در آمریکا پخش گردید. وی با خرید نهال گلابی آنجو به پرورش آن در باغ خانگی خود در بوستون پرداخت.

مشخصات گلابی آنجو 

  • گلابی آنجو کروی شکل و ظاهری به مانند تخمرغ گونه دارد.
  • این گلابی جزء دسته گلابی های متوسط رو به بزرگ محسوب می شود، به طور معمول حدود 270 تا 285 گرم وزن ، 85 میلی متر قد و 80 میلی متر قطر دارد.
  • نهال گلابی انجو از لحاظ زیبایی در موقع شکوفه دادن، بی نظیر است، ازین رو در باغ های خانگی به عنوان یک نهال زینتی نیز استفاده میشود. رنگ شکوفه های آن سفید خامه ای با عطری منحصربه فرد است .
  • برگهای آن ریز، نازک با دمبرگ بلند هستند، در حدود 12-2 سانتی متر طول دارند، حاشیه برگهای نهال گلابی آنجو صاف یا دندانه دار است.
  • این گلابی جزء دسته درختان کوتاه قامت محسوب میشود. بلندی این درخت بین 17-6 متر ارتفاع است و تنه و ساقه کوتاهی دارد. نمونه درختچه ای آن نیز موجود میباشد. این درخت اغلب بدون خار است ولی گاها بر روی نمونه هایی از ان خارهای کوچک نیز مشاهده میشود.
  • درختان رقم انجو پر محصول هستند و به مانند رقم اسپادونا رشد انها به صورت عمودی می باشد.
  • به دلیل باروری به صورت گرده افشانی در مناطق پرباد، ریزش محصول زیاد است. بافت میوه نرم و بدون زنگار با مزه شیرین است. گوشت آن نیز سفید خامه ای رنگ می باشد.
  • نهال گلابی انجو در برابر سرما مقاومت دارد . تحمل سرمای این درخت بین 25- الی 28- میباشد.

مدل های مختلف گلابی آنجو

گلابی آنجو سبز: همانطور که از اسمش پیداست دارای پوست سبز کمرنگ است. هنگام رسیدن تغییر رنگ آن ظریف است . بر خلاف سایر ارقام گلابی های سبزکه هنگام رسیدن رنگ پوستشان به زرد تغییر میکند این گلابی تغییر محسوسی ندارد.

گلابی آنجو قرمز: بسیار شبیه به گلابی انجو سبز میباشد و تفاوت آن در رنگ است. رنگ این گلابی قرمز مایل به بنفش می باشد. در مصارف آشپزی به دلیل رنگ منحصر به فرد و خاصش به صورت تزئینی نیز استفاده بیشتری دارد.

شرایط مناسب رشد 

  • کاشت نهال گلابی آنجو یک تجربه لذت بخش برای باغبانان می تواند باشد، به شرطی که نکات مربوط به نحوه کاشت آن را رعایت کنند و شرایط مطلوب رشد را مهیا نمایند.
  • قبل کاشت گلابی اندازه این درخت را در نظر بگیرید، هنگام کاشت این گلابی یک درخت خوش فرم و کوچکتر نتیجه بهتری نسبت به درخت بلند و باریک می دهد، فاصله مناسب برای کاشت بین 5-3 متر میباشد.
  • برای اینکه نهال گلابی انجو میوه اش به ثمر بنشیند، نیاز به گرده افشانی توسط درختان دیگر دارد، درختانی همچون Bartlett, Bosc ,Seckel یا Delicious.
  • بهتر است درردیف اول کاشت یکی از گونه های گفته شده همچون بارتلت کاشته شود، البته این کار با توجه به تعداد درختان متناسب با مساحت باید صورت پذیرد تا با جریان مناسب باد و هوا، عمل گرده افشانی رخ دهد.

نور: یکی از عوامل مهم برای گلدهی و رشد درخت گلابی ، نور میباشد . بدین جهت در زمان خرید از مرکز فروش نهال گلابی آنجو این نکته را مد نظر خود قرار دهید . منطقه ای را برای کشت این نهال انتخاب کنید که کاملا در زیر نور آفتاب قرار بگیرد . زیرا این درخت حداقل 6 ساعت در روز به افتاب کامل نیازمند است. کمبود نور موجب ریزش غنچه ها و یا حتی عدم شکل گیری جوانه گل میشود.

دما: جوانه های گلابی انجو برای شکوفایی و باردهی به دمای 7- درجه سانتی گراد نیازمند هستند. این رقم درخت گلابی تحمل سرمای بین 25- الی 28- را دارد. در صورت بر طرف نشدن نیاز سرمایی این درخت ممکن است به دلیل گرما دچار بیماری اتشک (Fire blightشود. ولی در کل نسبت به انواع بیماری مقاوم است و رشد آسان تری دارد.

خاک: نهال گلابی انجو نیازمند به خاکی با زهکشی مناسب با حداکثر  6-7 PH دارد. خاک های نمکی و آهکی برای این گیاه مناسب نیستند. با این وجود نسبت به دیگر گونها ، بیشتر می توانند خاک سنگین و مرطوب را تحمل کند.

آبیاری: در سال اول کاشت برای ان که سیستم ریشه به خوبی گسترده شود ابیاری باید به صورت منظم انجام بگیرد. مناسبترین حالت ابیاری هفته ای دوبار می باشد. البته برای درختان بالغ تر فواصل ابیاری را میتوان بیشتر نمود.

هرس: بعد از یک سال از کاشت گلابی برای رشد بهترمیتوان آن را هرس نمود. بهترین زمان ابتدای بهار است. زمانیکه هنوز این درخت در خواب زمستانی خود به سر میبرد. در این زمان شاخه های اسیب دیده و شکسته را هرس نمایید. همچنین شاخه هایی که بر روی یکدیگر قرار دارند و رو به پایین رشد میکنند.


چگونه متوجه شویم گلابی آنجو رسیده است؟

مهترین چیزی که در مورد گلابی آنجو باید بدانید این است که در هنگام رسیدن، تغییر رنگ محسوسی ندارد. برخلاف گلابی بارتلت و دیگرگونه های گلابی سبز که به رنگ زرد تغییر شکل میدهند. پس چگونه بفهمیم که رسیده است؟ ساده است. تنها با انگشت شصت. بهترین نشانه رسیدن گلابی انجو آن است که در قسمت گردن نزدیک ساقه، شصت خود را فشار دهید. در صورتی که سفت نبود و کمی فرورفتگی داشت گلابی رسیده است.

حال چرا اینکار را در قسمت گردن باید انجام داد؟

برای آن که گلابی از قسمت درونی خود شروع به رسیدن میکند، اگر منتظر باشید که قسمت میانی گلابی برسد از درون زیادی رسیده و نرم می شود؛ این کار را در قسمت گردن و نزدیک ساقه به دلیل نازکی و حجم کمتر ان انجام میدهیم.

زمان برداشت محصول

بهترین زمان برداشت محصول در ایران در اواخر شهریور ماه می باشد.زمانیکه گلابی به رنگ سبز درخشان است. پس از برداشت میتوان محصول را به مدت 7 ماه در انبار نگه داری کرد. با گذشت این زمان گلابی به خوبی میرسد و عطربی نظیر و طعم لطیفی به خود میگیرد، پس از زمان خرید، مصرف کننده 10-7 روز ان را در یخچال میتواند نگه دارد.

از کد های تخفیف ما در اینستاگرام استفاده کنید!


 

مقالات مرتبط

Leave a Comment

کلیه حقوق مادی و معنوی متعلق به آرتین نهال است

مشخصات تماس

  • میاندوآب ، کوی رابری 
  • 0440000000
  • 09141812003
  • artinnahal@gmail.com